eksportregler

Eksportregler – Hvordan eksporterer man sin bil?

Alle personbiler, varebiler, autocampere og motorcykler op til 3500 kg kan eksporteres, og man kan få udbetalt eksportgodtgørelse. På køretøjer ældre end 35 år regnet fra bilens første indregistrerings dato kan der ikke udbetales eksportgodtgørelse. Eksportgodtgørelsen er samme beløb, som der skulle betales i afgift ved import dog minus 15% eller minimum kr. 8500,- ved personbiler og minimum kr. 4500,- på varebiler. Alle køretøjer skal til udvidet registreringssyn eller toldsyn, om man vil. SKAT udbetaler ikke eksportgodtgørelse på biler, hvis der er registreret pant, udlæg mv. i bilbogen.

 

Hvad betyder de nye eksportregler?

Folketinget har besluttet, at selvanmelderordningen for eksport stopper i 2020. Det betyder, at alle værdifastsættelser overgår til Motorstyrelsen. De ændrede regler omfatter bl.a., at der kommer gebyr for anmodning om eksportgodtgørelse og krav om toldsyn af alle køretøjer, der bliver anmeldt til eksport. Heldigvis sørger vi stadig for, at hele processen af din bil til eksport foregår professionelt, så du kan føle dig tryg.

 

Hvorfor skal jeg sælge min bil til eksport?

Har din bil buler eller skrammer, kan du være heldig at få en bedre pris i udlandet end i Danmark. Udlandet har ofte billigere lønninger og driftsomkostninger. Konkurrencen herhjemme er desuden stor, hvorfor købte og solgte biler i Danmark mister meget mere værdi. Hos bilplus står vi for eksporten af din bil og giver dig et gratis og transparent bud på, hvad din bil er værd.

Du kan læse mere i vores guide, om salg af bil her.

 

Du kan eksportere din bil på 3 forskellige måder

  1. Sælg den til bilplus.dk og lad en professionel virksomhed tage sig af det. Du slipper for alt besværet og usikkerheden ved selv at gøre det.

2. Du kan bede SKAT lave en værdifastsættelse for dig ved at logge på motorregisteret med dit NemID. Først skal du afmelde bilen og finde en køber i udlandet til den. Dokumentation for salg eller dokumentation for indregistrering i udlandet skal indsendes til SKAT. Sælger du til et land uden for EU, skal du have en speditør til at hjælpe dig med en udførselsangivelse. Nu kan SKAT udbetale eksportgodtgørelse til dig. Ved jeg, hvad jeg får tilbage i eksportgodtgørelse, inden jeg sælger min bil til udlandet? NEJ det gør du ikke. SKAT laver først en afgørelse til dig, EFTER du har afmeldt bilen og indsendt dokumentation for salg til udlandet.

Synes du det lyder risikabelt? Det gør vi i den grad og, og vi vil derfor fraråde det på det kraftigste.

3. Du kan bede SKAT om et bindende svar, men der vil være en svartid på ca. 2 måneder og det koster kr. 400,-. Efterfølgende skal du stadig afmelde bilen, indsende dokumentation for salg til udlandet og være opmærksom på, at der ingen anmærkninger er i bilbogen. Bilen skal samtidig have et udvidet registreringssyn/toldsyn før udførsel. 

 

Kan jeg altid få afgift tilbage ved eksport af bil?

Ja, og nej. Først skal bilen til toldsyn, hvis du ansøger om godtgørelse af registreringsafgiften. Ydermere skal der foreligge et CMR-dokument og dokumentation for betaling fra udlandet. Med andre ord er processen meget omstændig ift. Motorstyrelsen, da de kan kræve alverdens dokumentation, hvilket man som privatperson typisk ikke har kendskab til. Alt dette står vi naturligvis for som bilforhandler.

Du kan læse mere i vores guide om afgifter på biler her.

 

Hvorfor fraråder bilplus værdifastsættelse af SKAT?

Der er en del besværligt papirarbejde og usikkerhed ved at bede SKAT lave en værdifastsættelse for dig. Du ved nemlig ikke, hvad du får tilbage i eksportgodtgørelse, før du har afmeldt bilen og indsendt dokumentation for salg til udlandet.

 

Lad os opkøbe din bil

Det nemmeste må derfor klart være at lade os stå for eksporten af din bil. Vi er eksperter på området, og eftersom vi kun opkøber biler for at eksportere dem, så kan du gøre dig en rigtig god handel frem for at sælge den privat. Vi udarbejder et retfærdigt bud på din bil, og vi sørger for, at hele processen kommer til at foregå professionelt, så du kan føle dig tryg. Men hvorfor skal du egentlig sælge din bil til eksport? Det skal du, fordi konkurrencen herhjemme er alt for stor, og derfor mister biler købt og solgt i Danmark meget mere værdi, end hvis du sælger den i udlandet. Klik dig ind på vores kontaktside, og udfyld vores formular, giv os et kald eller send en mail.

Konklusionen må være at medmindre du kan lide den store usikkerhed i selv at prøve kræfter med eksport så sælg den til en professionel eksportvirksomhed som bilplus.dk.

Hvad er min bil værd?

Få et pristjek af din bil. Vi giver dig et gratis og uforpligtende bud, som er inkl. afhentning på din adresse.

  • For at vi kan give et bud på din bil, skal der som minimum vedhæftes 5 billeder af bilen både udvendigt og indvendigt. Du må naturligvis gerne vedhæfte endnu flere billeder af bilen😊
  • Slip fil her eller
    Maks. filstørrelse: 15 MB.
    • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.