Ejerskifte af bil

Ejerskifte af bil

Skal der foretages et ejerskifte af din bil, enten fordi du skal sælge din bil videre, eller fordi du selv har købt en brugt bil, så kan du her blive lidt klogere på, hvordan det foregår. Når en brugt bil sælges videre, skal der ske et lovformeligt ejerskifte/en omregistrering af bilen. Det er vigtigt, at denne omregistrering foregår hurtigt efter, at bilen er blevet solgt. Er det nemlig ikke sket inden for 3 uger, så kan sælgeren af bilen bede SKAT om at afmelde bilen, og det kan blive en dyr affære. Skal der laves et ejerskifte, foreligger der nogle regler for, hvorvidt bilen også skal synes eller ej. Bilen skal synes, hvis den har været afmeldt i mere end et år, pt er registreret i udlandet, ikke har overholdt sine tidligere syn, eller ikke løbende er blevet godkendt under de periodiske syn. Når du sælger din bil til os hos bilplus, så sørger vi for at afmelde bilen for dig, og du slipper derfor for selv at skulle sørge for noget ejerskifte.

Søger du information omkring salg af bil, kan du læse mere her.

Hvad er omregistrering?

Kort fortalt handler omregistrering af bil, også kaldet for ejerskifte af bil, om at du efter en bilhandel omregistrerer køretøjet, så bilen får en ny ejer. Det er dermed ikke længere dig, der står som ejer, men derimod ofte køberen, der også skal betale bilens afgifter osv.

Sådan laver du et ejerskifte på din bil

Men hvordan er det nu lige, man laver et ejerskifte af en bil? Det kan vi hos bilplus informere dig om lige her. Siden 2012 har det været muligt selv at lave en omregistrering på SKATs hjemmeside. Det har været en populær løsning, da det gør det muligt for sælger og køber at omregistrere bilen mere eller mindre med det samme efter salget har foregået. Vær opmærksom på, at der ingen fortrydelsesret er, når du omregistrerer bilen. Det vil sige, at du skal gøre dig umage med at indtaste de korrekte oplysninger.

Online er det kun muligt at lave et ejerskifte på helt almindelige personkøretøjer. Er der tale om biler til kørestolsbruger, taxaer eller noget helt tredje, så skal omregistreringen foregå på et af SKATs motorcentre, som du finder i enten Aarhus, Aalborg, Høje-Taastrup eller Odense. Nu er du måske nysgerrig efter at vide, hvad det egentlig koster at lave et ejerskifte på en bil. Den billigste løsning er helt klart at gøre det online, da det sparer dig for et ekspeditionsgebyr på omkring 100 kr., og dermed kan du være heldig at slippe med den nette sum af omkring 340 kr.

Uanset hvilken måde, du vælger at gøre det på, så husk at have følgende ting klar:

– Billed-ID (pas eller kørekort)

– Bilens originale registreringsattest

– Penge til betaling

– Dokumentation for, at den nye ejer (evt. dig selv) har en ansvarsforsikring

– Eventuelt en fuldmagt, hvis du skal lave et ejerskifte for en anden person

Hvad skal jeg have styr på ved omregistrering af bil?

Det er særligt vigtigt at have styr på bilens registreringsnummer. Det er ofte sælger, der står for registrering og indregistrering af bilen. Hos bilplus slipper du for alt bøvl med salg, afmelding og omregistrering. Vi klarer nemlig det hele for dig. Er du køber, er det også vigtigt at kende nummeret. På den måde kan du for eksempel sikre dig, at der ikke er gæld i bilen.

Hvad gør jeg, hvis jeg mangler min registreringsattest?

Det er ikke muligt at lave en omregistrering af din bil uden registreringsattest.

. Har du mistet den, skal du kontakte Skattestyrelsen og bestille en ny. Du kan bestille en ny ved at logge ind i din skattemappe med dit NemID.

Skal en bil til syn inden omregistrering?

Kun ved bestemte tilfælde. Det er et krav, at din bil bliver synet, hvis bilen ikke har fået de nødvendige godkendelser i forbindelse med periodiske syn. Ligeledes hvis tidsfristerne ikke er blevet overholdt. Har din bil været afmeldt i mere end et år? Eller er den registreret i udlandet? Så er det påkrævet, at bilen bliver synet. Sælger du din bil til os, kan du være sikker på, at omregistreringen eller afmelding bliver gjort korrekt.

Hos bilplus er vi eksperter

Overvejer du at sælge din bil, så kan vi hos bilplus give dig et rigtig godt tilbud. Vi ved, det kan være en lang proces, ikke mindst, når du ved, hvad bilen er værd, men der bare ikke rigtig kommer nogle gode bud på bilen. Når vi byder på din bil, lover vi at give en fair pris, og vi hjælper dig samtidig med omregistreringen af din bil. Så kan du være sikker på, at det bliver gjort korrekt. Er du i tvivl om noget, så kontakt os for yderligere information.

Hvad er min bil værd?

Få et pristjek af din bil. Vi giver dig et gratis og uforpligtende bud, som er inkl. afhentning på din adresse.

  • For at vi kan give et bud på din bil, skal der som minimum vedhæftes 5 billeder af bilen både udvendigt og indvendigt. Du må naturligvis gerne vedhæfte endnu flere billeder af bilen😊
  • Slip fil her eller
    Maks. filstørrelse: 15 MB.
    • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.