Beregn afgift på bil

Forside » Værd at vide » Beregn afgift på bil

Beregn afgift på bil

I Danmark er du påkrævet at betale både registreringsafgift på nye biler, men også vægtafgift eller grøn ejerafgift. De to sidstnævnte betales løbende, hvor registreringsafgiften er en engangsforestilling. I Danmark er vi desværre kendte for at have en af verdens højeste registreringsafgifter, og det betyder, at biler købt i Danmark generelt er noget dyrere end i udlandet. Uden registreringsafgiften ville priserne være en helt anden sag. Når et køretøj bliver indregistreret for første gang, skal registreringsafgiften betales – og det gælder også, hvis bilen bliver importeret fra udlandet, og der er derfor ikke nødvendigvis penge at spare ved at købe bil udenlands.

Sådan beregnes afgiften ved import

Når du importerer en bil og registreringsafgiften skal beregnes, så sker beregningen som udgangspunkt ud fra at sammenligne med andre biler af samme mærke og model, altså markedsværdien. Finder du en bil, der er spækket med lækkert ekstraudstyr, slipper du desværre ikke for, at dette bliver regnet med i afgiften, medmindre bilen er mere end 8 år gammel. Ekstraudstyr der er mere end 8 år gammelt, regnes nemlig for afskrevet, og det kan derfor godt betale sig at importere en bil med nogle år på bagen.

Yderligere har kilometertallet betydning for afgiften. Alt efter om bilen har kørt mange eller få kilometer, beregnes der et fradrag eller et tillæg. Beregningen er sat ud fra en forventning om, at en benzinbil cirka kører 20.000 km om året, og en dieselbil 30.000 km om året. Begge dele gælder de første 4 år, hvorefter tallet er lidt lavere for begge typer.

Overvejer du at importere en veteranbil, og ønsker du at betale registreringsafgift efter de gældende regler på området for netop disse biler, er det et krav, at bilen er mere end 35 år gammel. Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvad du egentlig skal betale i afgift. Måske er du samtidig nysgerrig på at vide, hvad du skal betale i grøn ejerafgift for bilen? Her er satserne faste for både benzinbiler og dieselbiler. Kan din bil køre minimum 20 km på literen, er den grønne ejerafgift usandsynligt lav pr. halvår. Vælger du til gengæld en stor, tung bil, kan det ende med at blive en dyr affære.

Hvad bliver afgiften påvirket af på min bil?

Din bilafgift kommer i forskellige former og størrelser i Danmark. Du kender registreringsafgiften og ejerafgiften som de mest almindelige. Standen på din bil har også en betydning. Hertil er der tre kategorier: under middel, middel og over middel. Har din bil meget udstyr, kan det også påvirke den samlede pris.

Hvordan beregner I afgiften på veteranbiler?

En veteranbil er mere end 35 år gammel. Her betaler du registreringsafgift ud fra en anderledes beregningsformel end normale køretøjer under 35 år. Er bilen også i original stand, skal du betale registreringsafgift af bilens markedsværdi. Dog kan den maksimalt være 40 procent af nyprisen.

Hvor stor en betydning har antal kørte kilometre?

Når din bils værdi bliver vurderet, bliver der bl.a. set på kilometertallet. Det vil sige: har din bil kørt mange eller få kilometer? Tallet har stor betydning, da der enten bliver beregnet et fradrag eller et tillæg. Beregningen er sat ud fra, at en benzinbil kører cirka 20.000 km om året og 30.000 km om året for en dieselbil.

Lad bilplus hjælpe med at beregne afgift på din bil

Ved at vælge bilforhandlere som bilplus, frem for privat, kan du få svar på stort set alt om afgifter på biler. Er du i tvivl om eksport af din bil? Eller hvilken betydning kilometertallet har? Bilforhandlere har ofte flere års erfaring i køb og salg af biler, samt eksport og import. Derfor kan du være sikker på, at vores gratis bud på din bils værdi bygger på dygtig ekspertise.

Lad bilplus hjælpe med at beregne afgift på din bil

Hos bilplus ved vi alt om køb og salg af biler, samt eksport og import. Er du derfor i tvivl om, hvad der kan lade sig gøre i forhold til at importere en bil, hvad du kan forvente i forhold til registreringsafgiften osv., så kan vi gøre dig meget klogere. Overvejer du at eksportere din bil, kan du gøre det nemt og hurtigt igennem os. Vi sørger for at eksportere din bil uden fordyrende mellemled, og vi giver dig et fair og retvisende bud på din bil. Kontakt os i dag for yderligere information, hvad end det drejer sig om køb, salg, import eller eksport. Vi er klar til at hjælpe dig.

Hvad er min bil værd?

Få et pristjek af din bil. Vi giver dig et gratis og uforpligtende bud, som er inkl. afhentning på din adresse.

  • For at vi kan give et bud på din bil, skal der som minimum vedhæftes 5 billeder af bilen både udvendigt og indvendigt. Du må naturligvis gerne vedhæfte endnu flere billeder af bilen😊
  • Slip fil her eller
    Maks. filstørrelse: 15 MB.
    • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.