Registreringsattest til bil

Registreringsattest til bil

Registreringsattesten er det, der beviser, at bilen er din. Den skal du derfor kunne fremvise, især når du kører i udlandet, og samtidig er det en vigtig del af processen, når bilen skal omregistreres i forbindelse med et salg. På registreringsattesten kan du se, hvornår bilen er blevet indregistreret første gang, og hvornår den sidst har været til syn. Man kan derfor sige, det er en slags dagbog for bilen, hvor alle de vigtigste informationer findes. Når du køber en ny bil, er det derfor utrolig vigtigt, du får den originale registreringsattest med dig, og du bør aldrig gennemføre en handel uden.

Registreringsattesten består af to dele. Mister du en eller begge dele, skal du have fat i en ny, og det kan du bestille på motorregistret for omkring 100 kr. Det er ikke muligt at omregistrere en bil uden registreringsattesten, og den skal derfor være på plads uanset hvad.

Hvad er en registreringsattest til bil?

Forestil dig en slags dagbog for din bil, hvor de vigtigste informationer er skrevet ned. Det kan være sidst synet, eller hvornår den blev indregistreret første gang. Det er en registreringsattest. Den beviser, at du er ejer af bilen.

Registreringsattest til omregistrering

Når du laver en privat handel med din bil, eller selv skal købe, så skal du bruge registreringsattesten, når der skal ske et ejerskifte.

. Det er altid en god ide at omregistrere bilen sammen, og hvis ikke, er det vigtigt, at du som køber sikrer dig, at du får den originale registreringsattest med. Er du i tvivl om, hvad de forskellige ting og tal på attesten betyder, så kan vi hos bilplus gøre dig lidt klogere lige her.

Registreringsattesten er inddelt i flere punkter: registreringsforhold, ejerskab, tekniske oplysninger, anvendelse og identifikation samt supplerende oplysninger.

De kontroltal du finder (ofte i højre hjørne), er de tal du skal bruge, hvis bilen skal omregistreres. Bilens registreringsnummer skal matche begge nummerplader på bilen. Indregistreringsdatoen er den dato, hvor bilen fik plader på for første gang. Registreringsdatoen er der, hvor der sidst er foretaget ændringer, såsom fx et ejerskifte eller montering af træk. Under tekniske oplysninger finder du bilens mærke, model mm. Bilens stelnummer er oftest et 17-cifret nummer af både tal og bogstaver. Anvendelse dækker over, hvad bilen må bruges til, om det er erhverv, privat eller noget helt tredje. Herefter kommer nogle tekniske oplysninger omkring bilens vægt, slagvolumen, effekt, drivkraft, brændstofforbrug, og til sidst nogle oplysninger omkring syn.

Skal jeg have registreringsattest på mig i bilen?

Nej, det er ikke et krav i Danmark. Kører du med påhængsvogn efter din bil, skal du dog kunne dokumentere, hvad bilen må trække. Sørg dog for, at du ikke opbevarer den i bilen, da andre kan bruge den til omregistrering. Skal du til udlandet, skal du altid medbringe den originale registreringsattest. Det kan være en fordel kun at opbevare del 1 i bilen.

Hjælp! Jeg har mistet min registreringsattest. Hvad gør jeg?

Er du primær ejer af bilen, men står uden registreringsattest? Bestil en ny hos SKAT for 100 kr. ved at logge ind i din skattemappe med NemID. Mister du en eller begge dele af registreringsattesten, skal du også have fat i en ny.

Hvordan kan jeg få hjælp med min registreringsattest?

Hos bilplus sørger vi for, at du får en kvittering for indregistreringen, hvis du køber en bil hos os. Ønsker du omvendt at sælge din bil til os, står vi for at omregistrere eller afmelde, så du ikke længere står som ejer af bilen. Altid nemt og sikkert. Vi er eksperter, når det kommer til salg og eksport af brugte biler. Vi ved alt om, hvad der er vigtigt igennem processen. Er du nysgerrig på at vide mere om, hvordan et salg til os foregår, kan du klikke her.

Vi har mere end 10 års erfaring på området, og det er din garanti for en god oplevelse, hvor du kan regne med at få lige præcis det, bilen er værd. Skulle du være i tvivl om noget, så tøv ikke med at give os et kald eller sende en e-mail i dag. Vi glæder os til at gøre dig klogere.

Hvad er min bil værd?

Få et pristjek af din bil. Vi giver dig et gratis og uforpligtende bud, som er inkl. afhentning på din adresse.

  • For at vi kan give et bud på din bil, skal der som minimum vedhæftes 5 billeder af bilen både udvendigt og indvendigt. Du må naturligvis gerne vedhæfte endnu flere billeder af bilen😊
  • Slip fil her eller
    Maks. filstørrelse: 15 MB.
    • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.